Eerlijke zorg voor uw trouwe viervoeter(s). Dat is waar Dierenpension De Bongerd voor staat en dat is waar het bij ons dierenpension ook om gaat.

Verwarmde kennels, individuele buitenkennels en 2 grote speelweides voor de honden. De speelweides bestaan uit gras en zand en zijn omringd door bomen. Onze visie is: honden lekker honden laten zijn. Dus bij voorkeur zo min mogelijk binnen in de kennel en zoveel mogelijk buiten, zij het op de speelweides of gewoon een lekkere wandeling. Onze hele bedrijfsvoering is daarop afgestemd.

Het verzorgingsteam bestaat uit allemaal medewerkers met enorm veel passie en liefde voor dieren. En dat is de ware kracht van Dierenpension De Bongerd. Dus, wij zorgen graag voor uw hond(en). Maar dat kunnen wij alleen als u als eigenaar ook uw huiswerk doet. Hier nog even de belangrijkste punten op een rijtje:

ZORG VOOR EEN GOEDE VOORBEREIDING!

 • Nog nooit bij ons geweest met uw huisdier? Laat u eerst rondleiden!
 • Als uw hond voor de 1ste keer in ons dierenpension komt logeren, is het wijs om de hond al eens een paar keer een dagdeel te laten wennen. Op deze manier kunnen zowel uw hond als ons verzorgingsteam aan elkaar wennen!
 • Maak een account en een profiel per huisdier. Zorg ervoor dat u kort voordat u op vakantie gaat nog even controleert of alle gegevens up-2-date zijn in het account en profielen;
 • Entingen: zorg dat uw hond(en) over een dierenpaspoort beschikt met daarin opgetekend geldigheid voor vaccinaties tegen:

Jaarlijks de KLEINE cocktail:

Gastdier krijgt jaarlijks de vaccinatie tegen Weil en Para-influenza.

Elke 3 jaar de GROTE cocktail:

Gastdier krijgt elke 3 jaar de vaccinatie tegen Parvo, Weil, Para-infuenza, Hepatitis Contagiosa Canis.

Rabiës:

Gastdier heeft een geldige rabiësenting indien buiten NL geweest of nog regelmatig buiten NL komt.

Jaarlijks Kennelhoest:

Of 1 week vooraf aan het verblijf via de neusdruppelmethode, of 3 weken vooraf aan het verblijf via de injectiemethode.

Alternatieven worden door ons ook toegestaan, mits een verklaring van de behandelend dierenarts.


Vlooien- en/of tekenbehandeling:

Dringend advies om uw huisdier ook te behandelen tegen vlooien en teken.

 • Wij voeren Royal Canin brokken met een beetje blikvlees. Wilt u liever dat uw hond eigen voer krijgt? Zorg dan voor een stevige verpakking en een duidelijke instructie hoe wij het eigen voer aan uw hond moeten geven;
 • Aanvullende informatie is altijd welkom over het gedrag van uw hond. Wij zijn met name geïnteresseerd met welke andere honden uw hond het beste samen kan;
 • Heeft uw hond medicatie? Aangeven bij de digitale reservering. Anders bij de intake aangeven. Medicatie of verzorging die meer dan 15 minuten per dag in beslag neemt wordt extra berekend;
 • Wilt u niet dat uw hond met een andere hond in een kennel verblijft? Dan moet u dit ook duidelijk melden tijdens de digitale reservering. In het zomerseizoen geldt een toeslag hiervoor. Als u pas bij de intake een dergelijk verzoek doet, kunnen wij helaas niks meer voor u betekenen en wordt uw hond gewoon samen geplaatst met een ander gastdier;


WAT KUNT U VAN ONS VERWACHTEN?

 • Een gedegen intake, wij nemen met u nog even alle belangrijke informatie door als u uw huisdier(en) komt brengen;
 • 2 x per dag reiniging van de binnenkennels;
 • Minimaal 3 x per dag een uitlaat onder toezicht. Afhankelijk van het aantal gastdieren duurt de uitlaat 30 of 20 minuten op één van de speelweides. Als het weer heel slecht is worden er geen dieren uitgelaten;
 • Honden die moeilijk of niet met anderen kunnen laten wij desgewenst ook individueel uit;
 • Avondronde ter controle met een lekkere snack;
 • U blijft betrokken bij het verblijf van uw huisdier(en) via onze Facebookpagina. Er worden dagelijks foto's en filmpjes gemaakt;


ANDERE AANDACHTSPUNTEN

 • Bij voorkeur geen eigen manden, speeltjes of dekentjes meegeven! Wij hebben genoeg manden, speeltjes en dekentjes. Natuurlijk kan het voor honden helpen dat zij “hun eigen geur” hebben, anderzijds merken wij in de praktijk hier weinig van. De meeste dieren vinden een kennelgenoot veel prettiger en spannender. Er is genoeg vertier! Als u toch per se eigen spullen wilt achterlaten, dan kan dat uiteraard. Maar wij zijn dan – conform Algemene Voorwaarden – niet verantwoordelijk voor schade of zoekraken.
 • Honden dienen op ons terrein en in onze gebouwen aan de lijn worden gehouden, tot het moment dat een medewerker/ster aangeeft dat de lijn kan worden losgemaakt.


RESERVEREN

Bij Dierenpension De Bongerd werken we sinds mei 2017 met de software van KennelCare. Uitgangspunt is dat er vanaf die datum sprake is van betaling vooraf i.p.v. betaling achteraf.

Als u uw huisdieren wilt onderbrengen bij ons dierenpension bent u verplicht om in KennelCare een account en een profiel voor uw huisdier te maken. Elk huisdier heeft zijn/haar eigen profiel. U bent ook verplicht om de informatie omtrent entingen, adresgegevens etc. zelf bij te houden in uw account. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt en ingezien door medewerkers/sters van De Bongerd.

Vanuit uw account kunt u heel gemakkelijk online reserveren. Als u een reservering maakt, dan komt deze bij ons binnen als concept-reservering. Wij bekijken dan of we plaats hebben voor uw huisdier en of er geen fouten in de reservering staan. Als dat zo is, dan keuren wij de reservering goed. In de bevestigings e-mail staat een link naar IDEAL. U kunt pas rechten ontlenen aan de reservering op het moment dat deze betaald is. Alleen met toestemming van een medewerker/ster van De Bongerd kunt u het verblijf achteraf betalen. Dat kan contant of middels de pin-automaat.

Het verblijf van uw huisdier gaat helaas niet door? Belangrijk dat u per e-mail annuleert! U kunt deze e-mail sturen naar info@dierenpensiondebongerd.nl. Dierenpension De Bongerd kent een restitutieregeling. Het tijdstip van annuleren is bepalend voor het bedrag dat u terugkrijgt bij een annulering. De restitutieregeling kunt ook op deze website vinden, of inzien tijdens het maken van een digitale reservering.

Maak snel en eenvoudig een reservering met ons online reserveringssysteem
Volg ons op Instagram
Klantenbeoordelingen
${ info.data.cijfer_gemiddeld } / 10 beoordelingen